Ny politilinje i Tønder
Unikt samarbejde med Politiskolen i Sønderjylland

Ny og spændende politilinje

Tønder by's nye og spændende politilinje

Det Blå Gymnasium Tønder udbyder som det eneste gymnasium i Vestdanmark en politilinje fra skoleåret 2024/2025. Skolen har indgået et samarbejde med Politiskolen, Syd- og Sønderjyllands Politi og HHX på NEXT i Ballerup om at udvikle linjen. Politilinjen er bygget op omkring HHX-gymnasiets kernefag som samfundsfag, erhvervsjura og de økonomiske fag samt valgfag som idræt, psykologi og kulturforståelse. Undervisningen vil i høj grad tage udgangspunkt i virkelige cases fra politiet samt bygge på kerneværdier som samarbejde, fællesskab, holdånd og personlig og faglig udvikling via en tryg feedbackkultur. Læs mere om fagene på HHX

Politilinjen, som ligger under den samfundsfaglige studieretning, er et oplagt springbræt til de mange uddannelses- og jobmuligheder i politiet – fx indenfor beredskab, efterforskning, administration, jura og økonomi. De kompetencer og værdier, man får med sig som HHX-student fra politilinjen, vil også i sig selv være et værdifuldt fagligt og personligt fundament – uanset uddannelses- og karrierevej. 

Politilinjen

Læs vores katalog om politlinjen

Optagelse på politilinjen i Tønder

Nye elever på HHX i Tønder kan vælge politilinjen som en linje på den samfundsfaglige studieretning. Eleverne vælger studieretning efter et grundforløb på tre måneder, hvor der vil være en række aktiviteter, der orienterer om politilinjen. Vælger man politilinjen, vil principperne om fællesskab og samarbejde med en praktisk tilgang til politiets arbejde være gennemgående i undervisningen i alle tre gymnasieår.

Der er ansøgningsfrist til HHX på Det Blå Gymnasium Tønder 1. marts. Ansøgning sker via hjemmesiden optagelse.dk

Fokus på fællesskab

Værdierne på politilinjen tager afsæt i de grundlæggende værdier i politiets arbejde. Ånden er, at man skal være en teamplayer. Derfor er undervisningen og dagligdagen også bygget op omkring værdier som sammenhold, samarbejde, respekt for forskelligheder og holdånd. Der vil være fokus på, hvordan man kommunikerer med respekt for forskellighed og undervisning i konflikthåndtering. Eleverne vil blive en del af en kultur, hvor det er ok at fejle og et trygt miljø, hvor man tør at dele sine fejl, så man kan lære af dem. Feedback bliver en grundlæggende del af arbejdsformen på linjen, og fokus på karakterer vil træde i baggrunden til fordel for en mere helhedsorienteret vurdering. For at styrke fællesskabet og sammenholdet vil der løbende være sociale arrangementer som fælles morgenmad, temaaftener og sportsaktiviteter.

Cases fra politiet i undervisning

Værdierne på politilinjen tager afsæt i de grundlæggende værdier i politiets arbejde. Ånden er, at man skal være en teamplayer. Derfor er undervisningen og dagligdagen også bygget op omkring værdier som sammenhold, samarbejde, respekt for forskelligheder og holdånd. Der vil være fokus på, hvordan man kommunikerer med respekt for forskellighed og undervisning i konflikthåndtering.
Eleverne vil blive en del af en kultur, hvor det er ok at fejle og et trygt miljø, hvor man tør at dele sine fejl, så man kan lære af dem.
Feedback bliver en grundlæggende del af arbejdsformen på linjen, og fokus på karakterer vil træde i baggrunden til fordel for en mere helhedsorienteret vurdering. For at styrke fællesskabet og sammenholdet vil der løbende være sociale arrangementer som fælles morgenmad, temaaftener og sportsaktiviteter.

Casearbejdet kan fx være med udgangspunkt i:

Faciliteter på skolen

Tæt på politiets dagligdag

Eleverne vil kunne møde simulerede politiscenarier i undervisningen som efterforskning af fiktive forbrydelser eller håndtering af krisesituationer, og de vil få til opgave at reflektere over politiets rolle i samfundet og betydningen af etik og menneskerettigheder.

Der vil løbende være gæsteundervisere fra politiet på linjen og en række aktiviteter ud af huset, fx:

  • Besøg på Politiskolen
  • Besøg hos Syd- og Sønderjyllands Politi
  • Åbent hus på Politiskolen
  • Elev til elev-udveksling mellem Politielever og HHX-elever

Drømmen starter her

Politilinjen skal være et springbræt til drømmen om at arbejde inden for alle grene af politiet, fx som politibetjent eller politikadet, men også som civilt ansat medarbejder inden for politiets mange juridiske, økonomiske, it-mæssige eller administrative opgaver.
Linjen er derfor det oplagte valg, hvis man fx vil læse jura, psykologi, statskundskab, har en leder gemt i maven, vil arbejde med kulturforståelse, it, administration eller har planer om at søge ind til politiet eller forsvaret.

Se mere om politiets uddannelses- og karrieremuligheder:

foto: Niclas Jessen, Politiskolens hjemmeside

Vil du høre mere om Politilinjen?

Kontakt os og få en rundvisning

Flemming Sørensen (FS)

Studievejleder, markedsføring, events, idræt mm

Ønsker du at blive vist rundt på skolen?